Inspiratie

Bewust en onbewust
In het bedrijfsleven richt men zich voornamelijk op de zichtbare top van de ijsberg, de hardware van de organisatie. Hier gaat het om kennis, structuur, plannen en doen. Het bewuste. De energie en de kracht van een organisatie bevindt zich echter onder water. In de samenwerking (organizational ware) en in de mens en zijn bezielende kracht (software). Het onbewuste (de onderstroom) bewust maken heeft een enorme toegevoegde waarde.

Geheel
Daarnaast ligt er in het bedrijfsleven een sterke focus op het hoofd. De rest van het lichaam wordt vaak voor waarheid aangenomen. Terwijl het hart bijvoorbeeld onmisbaar is voor een goede focus. Het lichaam geeft tevens veel signalen. In het bedrijfsleven wordt veel gewerkt vanuit angst om te verliezen of te veranderen. Herkennen vanuit welke energie u werkt en leeft is van groot belang.

Natuurlijke kracht
Er is ook veel schijnbare maakbaarheid. Veel mensen die niet vanuit hun kracht leven en werken. Bijvoorbeeld mensen in rollen waarbinnen zij totaal niet tot hun recht komen. Kastanjes die willen uitgroeien tot een eikenboom. Of in de juiste rol maar niet in hun kracht. Mens, team en organisatie verbinden met hun natuurlijke talent geeft veel kracht en energie.

Zonder energie geen beweging
Het werken als professional is tegenwoordig topsport. Weinig fysieke inspanning maar veel aanspraak op vooral het hoofd. Werkstress en burnout liggen hierbij altijd op de loer. Verandering, reorganisatie, hectiek en snelheid zijn inherent aan deze tijd. Het is nooit eerder zo belangrijk geweest de mens te verbinden met zijn energiebronnen. Met een goede balans tussen inspanning en ontspanning. Zonder energie géén prestatie.

Zonder beweging geen vernieuwing
In het bedrijfsleven worden veel bewegingen niet afgemaakt. Er is vaak veel motivatie maar weinig beweging. Om uit uw vertrouwde beweging te komen is het zinvol om op een andere wijze uw vraagstukken te belichten.

De kracht van samen
"Als je snel wilt gaan, ga alleen. Als je ver wilt komen, ga samen"
Binnen veel organisaties voert de IK de boventoon. De individuele prestatie boven de gezamenlijke. Op het gebied van verbinding is nog veel winst te behalen. In de natuur hangt alles met elkaar samen waardoor een enorme wendbaarheid wordt gerealiseerd. Verbinding met uzelf, uw bezieling, team, organisatie en omgeving is datgene wat ons inspireert.

Niet de structuur of de cultuur maar de natuur van de organisatie is de kern waar het om draait. Deze natuur staat voor de mens in de organisatie. Aandacht en ruimte voor de totale mens is de weg naar het vrijmaken van veel kracht én energie in de organisatie. Om vervolgens deze krachten te bundelen.
Lees meer