Waarom ODC®?

ODC® (Odin Development Compass) Het ODC® is ontwikkeld door Odin Company. Natuurlijk Zakelijk is preferred business partner van Odin Company.

Wanneer u in uw organisatie teams vormt of ontwikkelt en mensen wilt inzetten vanuit hun natuurlijke kracht, wilt u ongetwijfeld weten wat de werkelijke kracht is van iedereen en wat daarin effectief ontwikkeld kan worden.

Het Odin Development Compass (ODC®) ondersteunt u om betrouwbare keuzes te maken over de inzet van en uw investering in medewerkers, teams en management. Inzet van het ODC® vergroot de productiviteit en betrokkenheid van medewerkers. Het leidt tot een gezondere organisatie waarin mensen vanuit hun essentie en bezieling samenwerken en bijdragen. Dit leidt tot duurzame groei en succes.

De ODC®-meting is hét instrument om snel en effectief tot de juiste interventies te komen.
De ODC® (Odin Development Compass) is een gevalideerde en beproefde assessmenttool met uitzonderlijke resultaten. Aan de basis van de ODC® ligt het gedachtegoed van de analytische psychologie van Carl Gustav Jung. ODC® geeft mensen zeer specifieke handvatten om succesvolle authenticiteit te ontwikkelen in werk en -privésfeer.

Het krachtige en unieke van het Odin Development Compass (ODC®) ten opzichte van traditionele instrumenten is dat het naast het bewuste ook het onbewuste meet. De ijsberg! Tenminste 90% van ons dagelijks handelen wordt bepaald vanuit het onbewuste. Natuurlijk talent, ontwikkelbaar talent en aangeleerd gedrag (kwetsbare kracht) worden inzichtelijk gemaakt en daarmee de blokkades die belemmeren dat mensen volledig vanuit natuurlijke kracht leven en werken. Deze inzichten maken dat mensen hun natuurlijke competenties beter leren inzetten, afgestemd op de doelstellingen van de organisatie.

HR-managers, adviseurs en coaches kunnen met behulp van de ODC®-meting direct steekhoudend en doelgericht handelen. Daar worden uw medewerkers en uw organisatie beter van. ODC® draagt ook bij in het oplossen van eventuele conflicten of het onvoldoende presteren binnen een team of organisatie. ODC® is de basis voor groei en ontwikkeling. ODC®:

  • Helpt het beste uit uzelf én uw mensen te halen
  • Biedt een heldere scheiding tussen natuurlijke kracht en aangeleerd (kwetsbaar) gedrag
  • Biedt inzicht in natuurlijke competenties, ontwikkelbare competenties en moeilijk ontwikkelbare competenties
  • Helpt succesvolle teams samen te stellen op basis van wérkelijke kwaliteiten
  • Geeft zicht op onbewuste drijfveren
  • Voorspelt functioneel én disfunctioneel gedrag onder (grote) stress
  • Maakt het mogelijk om scherp en met hoge voorspellende waarde te matchen op een functieprofiel
  • Draagt bij aan een verhoogde productiviteit en betrokkenheid van medewerkers
  • Biedt ondersteuning op strategisch HR
Lees meer